Hangi Kitap?

11 Kasım 2014 Salı

Ölümcül Kaçış - James Dashner (Maze Runner)

Gözlerini açtı ve hızlıca yükselen bir çeşit asansörde olduğunu farketti. Neler olduğu, buraya nasıl geldiği hakkında hiçbir fikri yoktu. Hatta hiçbir şey hakkında hiçbir fikri yoktu. Hatırlamaya çalıştı. Thomas. Adı buydu. Peki neden başka hiçbir şey hatırlamıyordu? Ani bir sarsıntıyla yükselen asansör durdu. Kendini dengeleyip gözlerinin karanlığa alışmasını bekledi. Asansörün tavanından bir anda gelen ışık karanlığa alışma çabalarının hepsini yok etti. Asansörün yukarısından bazı insan sesleri geliyordu. "Şu çıkıntıya bakın.", "Tam bir lülekafa.", "Kaç yaşında?", "Geri dönüş yok, kardeşim." Thomas doğruldu ve yukarı baktı. Herkes çocuktu. Tam olarak yetişkin biri yoktu. Ve herkes erkekti. Çocuklardan bazıları Thomas'ı yukarı doğru çekerken içlerinden biri "Tanıştığımıza memnun oldum çaylak, Kayran'a hoşgeldin." dedi.

Thomas meraktan ölüyordu. Ölmemek için etrafına bakınmaya başladı. Kayran dört tarafı büyük sarmaşıklarla kaplı taş duvarlarla çevrili garip bir yerdi. Tahtadan barınaklar ve büyükçe bir orman vardı. Sonradan fark ettiği üzere duvarda bir kapı vardı. Sonunda insanlar dağılmaya başlayınca liderleri gibi gözüken tipe "Neredeyim?" diye sorabildi. "Kötü bir yerdesin."

Thomas Kayran'ı daha iyi tanımaya başlamıştı. Buradaki herkes kendisi gibi sadece isimlerini hatırlıyorlardı ve hepsi birer ay aralıkla Kutu'dan Thomas gibi gelmişlerdi. Herkes farklı gruplara ayrılmıştı. Lider, çiftçi, temizlikçi, doğrayıcı, mezarcı... ve koşucu. Thomas nedense Newt adlı bir Kayranlı ona bunları anlatırken kendisinin anında bir koşucu olması gerektiği hissine kapılmıştı. Newt ona koşucuların labirentin haritasını çıkardıklarını ve bu yerden bir çıkış yolu aradıklarını söylediğinde ise içindeki istek daha da artmıştı. Labirent Kayran'ın kapılarının ardında olduğunu, kapıların her gece kapandığını ve labirentin her gece değiştiğini söylemişti. Thomas burada olmasa o devasa taşların hareket edebileceğini düşünemezdi bile. Kayranlılar ise labirentin gece kapanmasından memnundular çünkü onları labirentteki Izdırap Veren dedikleri yaratıklardan koruyordu. Daha önce hiçkimse bir Izdırap Veren görüp de hayatta kalmamıştı. Newt ona bunları anlatırken Thomas koşucu olacağından emindi.

***

Kitap gerçekten çok güzel ve sürükleyici. Distopya sevenlerin kitaplıklarından eksik etmemesi gerekn bir seri. Ayrıca kitabın Türkçe başlığı normalde Labirent Koşucusu olması gerekiyor ama nedense Ölümcül Kaçış diye çevirmişler. Ayrıca serinin adı da Labirent değil. Neyse kitabın başlangıcındaki tüm sorular cevaplanıyor ve ikinci kitabın soruları ekleniyor. Kitabın sonunu okumanızı da tavsiye etmem çünkü gerçekten çok sürükleyici bir kitap ve kitabın sonuna bakamadan sonuna kadar okumuş olacaksınız. Eğer ödeviniz veya başka bir işiniz yoksa bir günde bitirebilirsiniz :D

Yayınevi: Pegasus
Orijinal adı: Maze Runner

Serinin ikinci kitabı için tıkla.
Serinin üçüncü kitabı için tıkla.


Ayrıca kitabın filmi de var. Fragmanını izlemek isterseniz film afişine tıklayın :)










Her Güne Bir Kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi, isteklerinizi, eleştirilerinizi buraya yazabilirsiniz. :) İyi okumalar.

Tiny Book