Hangi Kitap?

12 Ağustos 2012 Pazar

Haritada Kaybolmak - Vladimir Tumanov

    Aileleriyle birlikte sıkıcı bir kasabada yaşayan Chris ve Francis Alt kasabadan kente taşındıktan sonra yaşamları ummadıkları bir biçimde değişir. Sinemadan dönerken yağmura yakalandıkları bir akşam yağmurda ıslanmamak için girdikleri tuhaf bir dükkanda izinsiz yedikleri seneduks adlı "leziz" şekerler onları hızla yaşlandırmaya başlar.Tek bir kurtuluş yolları vardır. O da eski bir dünya haritasında beliren bilmeceleri çözmektir. Bilmeceler haritanın herhangi bir yerinde beliriyordu. Bu bilmeceler coğrafyayla ilgiliydi. Alt kardeşlere ilk başta kolay gözükmüştü ama haritayı gören muhabir Wrangler peşlerine takılınca işler kötüleşir. Ayrıca bilmeceyi çözemezlerse ömürlerinde tam 10 yıl gidiyordu. Hem haritanın bilmecelerini çözmek hem Wrangler'dan kaçmak hem de yaşlanmayla baş etmek işleri iyice zorlaştırır. 

Şimdi normalde buraya bakalım kurtulabilecekler mi? diye yazardım. Ama herkes mutlu sonla biteceğini biliyor. Önemli olan nasıl kurtulacakları. Bu "Nasıl?" ı merak edenlere tavsiye ederim.

Ayrıca aynı yazardan yine buna benzer ama matematikle ilgili bir kitap var. Adı "Kraliçeyi Kurtarmak" onu da okumanızı tavsiye ediyorum.

 Her Güne Bir Kitap hergunebirkitap@hotmail.com

9 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel bir kitap 3 kere okudum :D

    YanıtlaSil
  2. acaba karakter özelliklerini de yazar mısınız ?

    YanıtlaSil
  3. sonunda oyuncaklar sayesinde kurtulup eve dönüyorlar

    YanıtlaSil
  4. Her seyahatimde Dünya biraz daha değişiyor ve ben, her seferinde farklı bir insan olarak eve dönüyorum.
    http://haritadakaybolmak.com

    YanıtlaSil
  5. Bu kitap bir harika çünkü hayal gücümüzü geliştiriyor ortaokulu bitirmeden okumanızı öneririm çünkü bizlere zamanın ne kadar hızlı geçebileceğini hatalarımız yüzüne zamanımızı yitirebileceğimizi zamanımızı değerlendirmemizin gerektiğini anlatıyor

    YanıtlaSil

Görüşlerinizi, isteklerinizi, eleştirilerinizi buraya yazabilirsiniz. :) İyi okumalar.

Tiny Book