Hangi Kitap?

17 Kasım 2014 Pazartesi

Harry Potter ve Felsefe Taşı - J.K. Rowling


Harry hayatından nefret ediyordu. Hiçbir zaman normal bir çocuk olamamıştı. -teyzesi Petunia ve eniştesi Vernon'a göre. Halbuki ne kadar normal biri olsa da onlar yaptığı en ufak bir şeye kızıyor ve ceza veriyorlardı. Annesi ve babası hayatta olsaydı reklamlardaki çocuklar gibi mutlu ve normal olabilirdi. Ama Harry normallikten olabildiğine uzak bir çocuktu. Yine merdiven altındaki odasında (ya da kilerde) bunları düşünüyordu ki eniştesi salondan mektupları getirmesi için bağırdı. Harry emirlere uyup gelen mektupları almaya gitti. Mektupları gözden geçirirken içlerinden birinin kendi adına yazılmış olduğunu gördü. Bu bir yanlışlık olamazdı çünkü adres merdiven altındaki dolap olarak bitiyordu. Daha zarfı bile açmamışken kuzeni Dudley mektubu elinden kaptı ve "Baba! Harry mektuplarını karıştırıyor!" Vernon enişte mektubu inceledi ve anında sinirlendi. Mektubu yırtarak şömineye attı derken şöminenin içinden aynı mektup çıktı. Sonra bir tane daha, bir tane daha, bir tane daha... Kapıdan pencereden her yerden mektup yağmaya başlamıştı. Ama yine Harry birini bile okuyamadan kendini arabanın içinde evlerinden çok uzağa, eski yazlıklarına giderken buldu. Vernon enişte Harry'i (ve kalan herkesi) kaptığı gibi arabaya sürüklemişti. Geldiklerinde de "MEKTUPLAR YOK!" diye sevinmişti. Harry olanları kavramaya çalışırken -ve uyumaya- kapıdan tok bir ses geldi. İkinci bir sesle kapı yere yıkıldı. Dev gibi bir adam içeri gelip "Harry! Seni son gördüğümde bir bebektin! Neyse, doğum günün kutlu olsun Harry!" ve ona üzerinde "Mutlu yıllar, Harry" yazan bir pasta uzattı. Harry girdiği şoktan çıkmaya çalışırken "Sen kimsin?" diyebildi. "Ben Hogwarts'ın bekçisi Hagrid'im. Hogwarts'ı biliyorsun tabi." "Şey-hayır." Hagrid'in yüzündeki ifadeyi görünce, "Özür dilerim." "Özür mü diliyorsun? Bu onların suçu!" diyerek eniştesiyle teyzesini gösterdi. "Mektupların eline geçmediğini biliyordum ama bu kadarına da pes! Annenle babanın her şeyi nerede öğrendiğini merak etmedin mi hiç!?" "Her şeyi derken-?" "NASIL HER ŞEYİ Mİ? Yani sen hiçbir şey bilmediğini mi söylüyorsun?!" Harry sinirlenmişti. "Elbette birkaç şey biliyorum. Toplama çıkarma yapabiliyorum." Vernon enişte Hagrid'in konuşmasını durdurmak ister gibiydi ama dev gibi haline karşılık korkmuştu. "Harry, sen bir büyücüsün." ve mektubu ona uzattı. Harry Hogwarts adlı bir büyücü okuluna kabul edilmişti. Tüm hayatının değiştiği anı yaşadığından haberi bile yoktu.

***

Harry Hogwarts'a kabul edilip nasıl hayatı değiştiyse, sizin de bu kitapla hayatınız değişecek. Zaten bu tip serileri sevenler için Harry Potter serisi eşsizdir. Zaten bu dünyada kitap okumayı sevip de Harry Potter duymayan yoktur. Bu kitabı en az beş kere okumuşumdur ve sonraki okumalarımda ne kadar ne olacağını bilsem de kitap beni hiç sıkmadı. Sizi de sıkmayacağından eminim. İyi okumalar^^

Yayınevi: YKY
Orjinal adı: Harry Potter and The Philiosopher's (Sorcerer's) Stone

Serinin tüm kitaplarının filmleri çekildi ama ben daha yeni yazmaya başlıyorum. Yine de kitabın filmini izlemedim diyorsanız aşağıdan film afişine tıklayarak fragmanını izleyebilirsiniz.



Her Güne Bir Kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi, isteklerinizi, eleştirilerinizi buraya yazabilirsiniz. :) İyi okumalar.

Tiny Book