Hangi Kitap?

2 Aralık 2010 Perşembe

En Yaramaz Kız Okulda / Enid Blyton

Elizabeth Allen çok şımarık bir kızdı. Şu ana kadar tam 6 tane mürebbiyesi olmuş ve hiç biri onu terbiyeli güzel bir kız yapamamış. Elizabeth’in annesi olan bayan allen onu Whyteleafe okuluna göndermeye karar vermişti.Elizabeth okula giderken ”en kısa zamanda döneceğim” diye bağırarak yemin etmişti.Yaramazlık yapıp okuldan attırılacağını umuyordu.Böylece eve dönebilecekti.Ama Whyteleafe okulunda kurallar biraz farklıydı.Burada her hafta bir toplantı yapılıp,cezaları çocuklar veriyordu.Birde burada bazı çocukların fakir oldukları da düşünülürdü.Toplantıda herkes parasını kumbaraya atar ve herkese 2 pound verilirdi.Kahvaltılarında da getirdikleri yemekleri mutlaka paylaşmak zorundalardı. Elizabeth’e yatak odaları gösterildi. Onun dışında 4 çocuk daha orda kalıyordu. Adları Ruth,Helen,Belinda ve Joan’dı.



Elizabeth okulun kurallarına uymadığından bir sürü ceza alıyordu. Okulda çok yalnız olan ve kimsenin sevmediği Joan’a yardım eden Elizabeth, zamanla onunla çok iyi dost oldu. Joan ona yaramazlıklarının nedenini sorduğunda okuldan ayrılma düşüncesini açıklar. O da bu okuldan kimsenin atılmadığını söyler. Ondan okulda başarılı olur ve kurallara uyarsa okuldan ayrılabileceğini öğrenir.


O yarıyılın ardına Elizabeth çok başarılı bir öğrenci olur. Bu arada Joan ile annesinin ilişkisinin düzelmesine yardımcı olur. Bu okulda öğrenildiğinde takdirle karşılanır. Yaşanan tüm bu olaylar onun okulla ilgili düşüncelerini değiştirir. Elizabeth okuldan ayrılacaktır ama sadece sömestri tatili için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi, isteklerinizi, eleştirilerinizi buraya yazabilirsiniz. :) İyi okumalar.

Tiny Book