Hangi Kitap?

21 Ağustos 2010 Cumartesi

Mutluluk ve Mutsuzluk

Mutluluk ve mutsuzluk nedir? Rahat yaşamı olan herkes mutlu mudur? Herkes için geçerli mutluluk var mıdır? Mutlu olduğumuzda fark etmediğimiz halde, neden mutsuzluğumuz hemen fark ediliyor? Galiba mutsuzluk ilgi çekici! Örneğin, Romeo ve Jülyet hikayesi mutlu sonla bitseydi bu kadar ilgi çekici olmazdı. Biliyorsunuz aileleri Romeo ve Jülyet’in evlenmelerine izin vermediğinde, onlarda gizli gizli buluşmaya başlamışlardı. Hikaye bu noktada ilgi çekici oluyor. Çünkü Jülyet istemediği bir başka kişiyle evlenmeye zorlandığında kendini zehirleyecek, Romeo ise Jülyet’in öldüğünü sandığı için intihar edecek. Oysa… Bu öyküde bu kadar ilginç olan mutsuzluktur.


Sahip olamadığımız, üzüldüğümüz ve yapamadığımız şeyleri düşündüğümüzde hemen mutsuz oluruz. Herkes için yeterince mutsuzluk vardır?

Mutluluksa hemen hemen hep yanımızdadır. Sadece onu görmek için biraz çaba gerekir. Kendimizi bazen birileriyle karşılaştırdığımızda başkalarında olup da bizde olmayanı fark ederek mutsuzlaşırız. Elimizdekilerle mutlu olabiliriz. Peki mutlu olmak bu kadar kolay mıdır? Evet, bizi ne mutlu eder? Bu soruya doğru yanıt verdiğimizde tek yapılacak, yanıtın peşinden gitmektir.

1 yorum:

  1. Merhaba bu siteyi gerçekten çok beğendim, başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil

Görüşlerinizi, isteklerinizi, eleştirilerinizi buraya yazabilirsiniz. :) İyi okumalar.

Tiny Book