Hangi Kitap?

5 Ağustos 2010 Perşembe

Bay Çiklet Ve Güç Kristalleri

Bugünkü kitabımız Bay Çiklet serisinin son kitabı olan "Bay Çiklet ve Güç Kristalleri"
Köpek Jake'i anımsıyorsunuzdur herhalde. Polly'nin yanında bir çukur kazmaya başlar ve çukurda bir çanta bulur. Çantanın üstünde ise 1559 yazmaktadır. İçinde ise iki tane kristal vardır. kristaller öyle güzeldir ki Polly, akşama kadar onlara baktı.
Haaa bu arada Polly'nin gerçek adını bu zamana kadar size söylememiştim. Unutmadan Polly'nin  adınıda size söyleyeyim. Evet söylüyorum; Peril Beril Meril Hoppa Hoppa Londra Stereo İo İo Leb Leblebi Armonika La Hoykala Hopşin Topşin Kapşin Lolipop Hulahop Mutlu Yıllar Tobi.  Biraz uzun değil mi? Seri olarak söyleyebilir misiniz?
Akşam olduğunu farkettiğinde evine gitti. Kristalleri de mücevher kutusuna kilitledi. Polly ogece kötü bir rüya gördü. Rüyasında taşlar mücevher kutusunda çıkmış ve bizi değirmene götür diyorlardı. Polly "Limonlu Bayır'da değirmen yok ki!" dediğinde ise taşlar yine bizi değirmene götür diyorlardı. Polly elinde olmadan yatak odasından çıkmış ve dışarı doğru yürüyordu. Uzunca bir yürüyüşten sonra daha önce hiç görme3diği bir değirmen gördü. Değirmenin üst penceresinde kötü bir yüz gördü. Bu Bay Çiklet'ti. Polly o an uyanmaya çalıştığında, kendini yatağında güvende  buldu. Ama kristaller elindeydi. Üstelik yorganını açtığında bütün kanıtlar oradaydı. Ayakları çamurlu ve leş gibiydi. Demek ki oraya gerçekten gitmişti...

Acaba elindeki kristallerin sırrı neydi?
Bay Çiklet'in bu konuyla ne ilgisi vardı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi, isteklerinizi, eleştirilerinizi buraya yazabilirsiniz. :) İyi okumalar.

Tiny Book